Pomlajevanje obraza in nega kože na obrazu v Ljubljani2022-07-28T15:09:19+02:00

Pomlajevanje obraza in nega kože – kozmetični salon v Ljubljani

Pomlajevanje obraza je namenjeno izboljšanju videza kože s pomočjo ustrezne nege, tretmajev in premišljeno izbranih izdelkov. Koža je največji organ v človeškem telesu in predstavlja prvo obrambno linijo pred:

 • nevarnimi okoljskimi vplivi
 • mrazom
 • vročino
 • pritiski
 • bakterijami
 • virusi
 • udarci
 • odrgninami
 • sevanjem
 • kemičnimi snovmi

Sestavljajo jo tri glavne plasti:

 • povrhnjica – povrhnjica je zunanja plast, katero sestavlja še 5 podplasti. Je vidna plast kože ter nas ščiti pred bakterijami, izgubo tekočine in strupenimi snovmi
 • usnjica – je prožna, debela, čvrsta plast kože, katere glavni komponenti sta elastin in kolagen. Usnjico sestavljata še 2 gosti podplasti, katerih naloga je blaženje zunanjih udarcev ter celjenje ran z vezivnimi tkivi
 • podkožje ali hipodermis – sestavljajo maščobne celice, glavna naloga te plasti pa je skrb za izolacijo telesa

Pomlajevanje kože na obrazu

Pomlajevanje kože na obrazu mora biti celostno in individualno prilagojeno

Koža je znatnega pomena za dobro počutje in splošno zdravje, zato je njena pravilna nega obraza še kako pomembna. Pogostokrat je pokazatelj posameznikovega zdravja, saj se na njej odraža hiter, stresen in nezdrav način življenja. Pomanjkanje spanca, poletni dnevi, preživeti na soncu, staranje in dednost so le nekateri dejavniki, ki povzročajo vidne spremembe na koži. Te se odražajo v obliki sončnih peg, gub, vidnih krvnih žil, brazgotin, izgubi elastičnosti in spremembi pigmentacije.

Pomlajevanje kože na obrazu zahteva pravočasno obravnavo in celosten pristop. Eden najpogostejših postopkov pomlajevanja obraza je preplastitev kože. Metoda preplastitve odstrani poškodovane celice na površini kože s pomočjo laserja ali svetlobnih tretmajev ter ji omogoči regeneracijo.

Se sprašujete, ali je čas, da se odločite za pomlajevanje kože na obrazu? Katera nega kože na obrazu bi vam najbolje ustrezala? Pomlajevanje obraza in obnavljanje površine kože sta povsem odvisna od posameznika. Vsakdo se namreč sooča z različnimi kombinacijami okoljskih in genetskih znakov staranja, ki vplivajo na njegovo kožo. Hiša lepote Porenta je kozmetični salon v Ljubljani, ki obiskovalcem že več kot tri desetletja ponuja individualno prilagojene pakete. Oseben pristop s strokovno podporo obiskovalcu dopušča, da izbere kombinacijo tretmajev glede na počutje.

Nega obraza Ljubljana

IPL fotopomlajevanje kože na obrazu povrne koži svežino in mladosten videz

Pomlajevanje kože na obrazu s postopkom fotopomlajevanja omogoča, da koži v določeni meri povrnemo čvrstost na varen, neagresiven način. Staranje je naraven proces, ki se mu ne da izogniti. Dodatno ga pospešujejo še oksidativni stres, škodljivo delovanje okolja ter nekatere slabe navade.

Z leti koža postane suha, zgubana, pigmentirana in bledo rumenkaste barve, na njej pa so vidne razširjene kapilare. Res je, da pravilna nega kože na obrazu pripomore k upočasnitvi znakov staranja. A globoke gube je mogoče odstraniti le s t.i. nekirurškim liftingom. Foto pomlajevanje obraza je postopek, kjer intenzivna pulzna svetloba (IPL) vpliva na vse tri plasti kože. Ne da bi pri tem poškodovala povrhnjico kože.

V vrhnji plasti se posvetli rjavo obarvana solarna pigmentacija ter pridobi svetlejši, enakomerno obarvan ten. Med povrhnjico in usnjico se stimulira delovanje celic, kar povzroči izravnavo plitvih gubic. V usnjici pa se spodbudi k povečani tvorbi elastinskih in kolagenskih vezi, zaradi katerih postane koža bolj elastična in prožnejša. Poleg postopka pomlajevanja obraza je mogoče z intenzivno pulzno svetlobo (IPL) odpravljati še:

 • nastale akne ter preprečiti nastanek novih
 • drobne razširjene žilne spremembe na obrazu
 • solarne pigmentacije, kjer se temen pigment razbije v manjše molekule, ki jih tkivo izrine

Takšno nego obraza v Ljubljani prejmete v Hiši lepote Porenta. IPL odpravi nepravilnosti na koži ter odpravlja nekatere znake staranja. Rezultat pomlajevanja obraza je gladka, zdrava in sijoča polt.

Nega kože na obrazu

Pomlajevanje obraza z Aquaoxybrasion Jet Peel

Pomlajevanje kože na obrazu z Aquaoxybrasion Jet Peel je neinvazivni lepotni postopek. Gre za nego obraza, kjer se izvaja piling s čistim 98-% kisikom pod določenim pritiskom in fiziološko tekočino. Prijeten in popolnoma neboleč tretma kožo napolni s kisikom ter jo globoko hidrira.

Po postopku hidropilinga, ki je primeren za vse vrste kože, se izvede še mezoterapija seruma s kisikom. Pri tem z vpihovanjem čistega kisika pospešimo vpijanje izbranega mezoseruma ali koktajla različnih serumov v globlje plasti kože. Zmanjšanje vidnih znakov staranja, izboljšana mikro cirkulacija kože, pospešena sinteza kolagena in elastina, obnova zdravja kože, izboljšana tekstura in čista koža. To so le nekatere prednosti, ki jih prinaša aquaoxybrasion nega obraza. Ljubljana, natančneje Hiša lepote Porenta, je mesto, kjer obiskovalci najdejo sprostitev, mir ter odgovore na vsa vprašanja. povezana z nego telesa že 34 let.

Kozmetični salon v Ljubljani

Pomlajevanje obraza z organskim liftingom z vitallaserjem in hialuronom

Pomlajevanje obraza z organskim liftingom z vitallaserjem in hialuronom se lahko izvaja v vseh starostnih obdobjih. Pri mlajših ženskah se uporablja za zdravljenje hormonalno razdražene in aknaste kože. V srednjih letih za obnavljanje utrujene kože in odpravljanje prvih znakov staranja. Po štiridesetem letu pa se takšna nega obraza uporablja za odpravljanje globokih gub ter povrnitev prožnosti in čvrstosti.

Pri posegu z vitalaserjem v kožo vnašamo hialuronski medcelični gel. Hialuronska kislina je molekula polisaharida, ki jo tvorijo celice. Ker jo s staranjem koža tvori vedno manj, jo je treba dodajati z nego obraza ali tretmaji. Hialuronski medcelični gel aktivira proizvodnjo elastina in kolagena, veže vodo ter z absorpcijo vlage poveča volumen in s tem povzroči učinek napete kože.

Pomlajevanje z organskim liftingom ni omejeno le na obraz, temveč se izvaja tudi na vratu, dekolteju in nagubanih rokah. Kozmetični salon v Ljubljani, ki opravlja tovrstne tretmaje, je Hiša lepote Porenta. Tam obiskovalce poleg številnih individualno oblikovanih tretmajev pričakuje še široka paleta produktov po ugodnih cenah.

051 453 550