NEGA STOPAL2019-11-11T09:49:50+02:00

NEGA STOPAL

PEDIKURA

Estetska pedikura

Kopel, odstranjevanje trde kože, oblikovanje in ureditev nohtov ter masaža stopal.

Po želji se lahko nohte tudi nalakira, s klasičnim ali permanentnim lakom.

Zahtevna (medicinska) pedikura

Kopel, odstranjevanje trde kože, sanacija kurjih očes in otiščancev, oblikovanje in ureditev nohtov, sanacija vraščenih nohtov s čiščenjem obnohtnih kanalov in pravilnim obrezovanjem nohta ter masaža stopal.

Dodatni postopki pri pedikuri

Če so nohti odmrli (zaradi glivic), ta del nohta v celoti odstranimo in nanesemo UV gel z aktivno učinkovino. Z nadomestnim nohtom preprečimo deformacijo nohtne posteljice ali celotnega nohta in tako stabiliziramo preostali del nohta. Čez mesec dni je obvezna korekcija, vmes pa ves čas redna ustrezna nega doma. Če gre za zelo prizadet in obolel noht, je potrebno kompleksno zdravljenje pri dermatologu.

Pri vraščenih nohtih saniramo ponavljajoče se težave z namestitvijo listnate sponke iz umetnega materiala, ki z vzmetno močjo uravnava ukrivljenost in rast nohta. Uporablja se lahko pri vraščenih nohtih z ranjenimi nohtnimi utori, občutljivih stranskih nohtnih robovih in vraščenih nohtih po akutni (gnojni) fazi. Prilepi se jo preko celotne ploskve, da je dosežena enakomerna porazdelitev vzmetne moči. Ko noht preraste ali sponka odpade zaradi mehanske poškodbe, je potrebna ponovna namestitev.

Pri poškodbah nohta, običajno gre za poškodovane nohte na palcih in/ali njihove kirurške odstranitve, estetski izgled rešimo z nanosom modelirne mase. Z modelirnim gelom nohtno ploskev izravnamo in naredimo videz lepega, normalnega nohta, ki izrašča skupaj z naravnim nohtom in ga lahko pilimo in negujemo ter po želji lakiramo. Prepreči se posledična škoda v nepravilni rasti nohta, ki lahko nastane zaradi izbočenja distalne nohtne stene ali poroženitve nohtne posteljice. Naravni noht lahko medtem neovirano raste.

Gelirani nohti in permanentno lakiranje na nogah

Za lepši izgled sedaj tudi na stopalih izdelamo gelirane nohte ali naredimo gelish (permanentno) lakiranje. Izdelamo lahko nohte z geli različnih barv, poslikave ali klasično francosko lakiranje. Obstojnost take poslikave je bistveno daljša kot pri klasičnem lakiranju, obenem pa s tem postopkom tudi prikrijemo morebitne pomankljivosti nohta (grbine, manjkajoč noht, …).

POVPRAŠEVANJE

Rezervirajte si svoj kotiček v naši hiši dobrega počutja

KONTAKT
051 453 550