Nega kože2019-01-08T12:22:27+00:00

Nega mastne kože – privoščimo ji samo najboljše

Nega kože je povsem rutinski postopek, ki ga izvajamo 1-2× dnevno, pri tem pa niti ne pomislimo, ali to počnemo pravilno. Strokovnjaki znova in znova poudarjajo napake, ki jih nevede napravimo pri negi in med prvimi je vsekakor neupoštevanje tipa in stanja kože. Čiščenja se lotimo kar se da preprosto, pri tem pa ne uporabljamo negovalnih sredstev, ki ustrezajo našemu tipu kože. Dejstvo je, da je govora o negi našega največjega organa, ki je vsakodnevno izpostavljen škodljivim dejavnikom iz okolja. Prepogosto in dolgo trajajoče izpostavljanje sončnim žarkom v vročih poletnih mesecih je nevarno, prav tako kot je nevarno izpostavljanje mrazu in močnemu vetru pozimi. Poudariti je potrebno pravilno nego kože pozimi, ko je zunaj hladno in vlažno, v notranjih prostorih pa toplo in suho. Na podoben način, kot centralno ogrevanje osuši zrak v notranjih prostorih, osuši tudi naš največji organ. Preden se lotimo pravilne nege kože, moramo vedeti, kateri tip kože imamo – je to mastna ali suha in občutljiva? Da bi ji privoščili samo najboljše, se moramo seznaniti z nekaj ključnimi točkami, ki nam narekujejo, kako se pravilno lotiti čiščenja. Nasvete lahko pridobimo tudi iz prve roke in sicer z obiskom kozmetičnega salona, kjer nam bodo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja. Danes je ena izmed najpogostejših težav posameznikov mastna koža, katere pravilna nega od posameznika zahteva ogromno znanja.

Nega mastne kože

Kako pride do mastne kože in kako jo pravilno negujemo?

Nega mastne kože zahteva redno čiščenje, pri katerem sta potrebni vrlini – vztrajnost in potrpljenje, saj se spremembe na bolje ne bodo pojavile kar čez noč. Izbrati moramo primeren izdelek za nego, ki nam ustreza, nikar pa ne smemo obupati, če se zjutraj prebudimo z mozoljčki, ki so značilni za ta tip kože. Mastna koža je velikokrat posledica genetske predispozicije, nastane pa lahko tudi zaradi neustreznega načina prehranjevanja, hormonskih neravnovesij v telesu, različnih okoljskih dejavnikov, vsakodnevnega srečevanja s stresom, utrujenosti, nespečnosti, uporabe agresivne in neprimerne kozmetike ter zaradi jemanja oralne kontracepcije. Na mastni koži se zelo radi nabirajo prah in mikrobi, zato je skrb za pravilno nego na prvem mestu. Poleg temeljitega umivanja dvakrat dnevno in čiščenja rok pred postopkom nege kože, bi si morali nekajkrat letno privoščiti obisk v kozmetičnem salonu, kjer nam bodo odgovorili na vsa vprašanja v povezavi s pravilno nego kože, le-ta pa nam bo hvaležna za poseben tretma, ki ga bo deležna pri kozmetičarki z znanjem in izkušnjami. Poseben tretma je namenjen tudi občutljivi koži, nagnjeni k rdečici in izpuščajem. Takšen tretma vključuje površinsko čiščenje, vapozon, peeling, globinsko čiščenje z vakumskim aspiratorjem ter dezinkrustacijo, ampulo in serum, lasersko ali ultrazvočno terapijo, limfno drenažo, visoko frekvenco in ustrezno masko.

Katere napake najpogosteje napravimo pri negi kože, a se jih ne zavedamo?

Ena izmed prvih napak, ki so vredne omembe, je brez dvoma prepogosto čiščenje. Le-to bo hitro izsušilo kožo, ki se bo pričela hitreje starati, pa tudi videti bo precej utrujena. Uporaba prevelike količine neprimernih izdelkov za nego je napaka številka dve. V kozmetičnih salonih opažajo, da pri negi kože doma ne uporabljamo pilingov, ki so nujno potrebni za odstranjevanje odmrlih kožnih celic s površine telesa, vendar morajo biti pilingi pravilno izvedeni, da ne bomo s površine telesa odstranili naravne zaščite pred toksini iz okolja. Pri negi mastne kože se odrekamo uporabi vlažilne kreme, kar je velika napaka. Zagotovo pa je ena izmed največjih napak pri negi kože, če ne odstranimo ličil z njene površine preden se opravimo k počitku. Včasih nam preprosto zmanjka energije za nego kože, zato se odpravimo v posteljo z ličili in s tem onemogočimo našemu največjemu organu dihanje in počitek, ki ga nujno potrebuje za svojo regeneracijo. Ni skrivnost, da ličila zapirajo kožne pore, v katerih se prične vztrajno nabirati umazanija. Za ohranjanje mladostnega in sijočega videza je nujno potrebna skrb za nego kože.

Nega mastne kože

Pozimi je potrebna izdatna nega mastne kože – kje si jo lahko zagotovimo?

V mrzlih zimskih mesecih, še posebej v dneh, ki jih spremlja ostri veter, moramo svoji koži ponuditi hranilno nego. Z malo truda si lahko hranilno masko pripravimo kar doma, vendar pogosto to ne bo dovolj za pripravo kože na zimski čas. V tem času je priporočljivo obiskati kozmetični salon in si privoščiti profesionalno nego kože glede na njen tip in stanje, saj jo bomo tako lažje pripravili na mraz in veter. Hiša lepote Porenta je hiša dobrega počutja, kjer se že celih 34 let in vsak trenutek znova trudimo, da naši obiskovalci pri nas najdejo mir in sprostitev, pot do zdravja in lepote, predvsem pa tudi rešitve in odgovore na vaša vprašanja povezana z nego telesa. Z obiskom pri nas boste vstopili v hišo zdravja in lepote, ugodja in sprostitve, tradicionalnih masaž in lepotnih programov obraza in telesa. Vabimo vas, da si rezervirate svoje mesto pri nas in si privoščite najboljšo nego kože!

051 453 550