SPECIALNI POSTOPKI NEGE OBRAZA2018-01-05T17:58:55+02:00

SPECIALNI POSTOPKI NEGE OBRAZA

IPL fotopomlajevanje kože na obrazu

Staranje ceoltnega organizma, tudi kože je naraven proces, ki ga žal vedno bolj pospešuje škodljivo delovanje okolja, zato so znaki staranja na koži še bolj vidni. Le-ta z leti postane suha, bledorumenkaste barve, zgubana, vidne so razširjene kapilare in premiki pigmenta (rjavkaste in belkaste lise).

S postopkom fotopomlajevanja oz. t.i. nekirurškim liftingom lahko koži v določeni meri povrnemo njen mladosten videz na neagresiven in varen način. Je postopek, kjer z intenzivno pulzno svetlobo (IPL):

  • v vrhnji plasti kože posvetlimo rjavo obarvane solarne pigmentacije pridobimo svetlejši in enakomerno obarvan ten
  • med vrhnjico in usnjico sprožimo ojačao delovanje celic dosežemo izravnavo plitvih gubic
  • v globljih plasteh kože pa vzpodbudimo fibroplaste k povečani tvorbi kolagenskih in elastinskih vezi koža spet postane čvrsta in elastična

Organski lifting z vitallaserjem in hialuronom

Organski lifting se izvaja v mlajših starostnih obdobjih pri hormonalno razdraženih in aknastih kožah, v srednjih letih pri prvih znakih gubic in utrujeni koži ter pri kožah po štiridesetem letu zaradi povečanega števila gubic in upadle napetosti kože. Gre za poseg, kjer z vitalaserjem vnašamo hialuronski medcelični gel v kožo. Tretma se lahko izvaja na obrazu, vratu, dekolteju in tudi pri nagubanih rokah. Hialuronska kislina je snov, ki aktivira proizvodnjo kolagena in elastina, veže vodo in z absorbcijo vlage se poveča volumen in s tem učinek napete kože. Hialuronska kislina tudi pospešuje celjenje ran in razkužuje.

IPL – selektivna fototermoliza za tretiranje aken

S svetlobnimi pulzi širokega spektra (valovne dolžine 420 – 1100 nm, termični učinek do 22 J/cm2) obsevamo aknasti predel kože, s tem pa posežemo v celični metabolizem ter s pomočjo fotonov spodbujamo nastanek porifina, ki uničuje bakterijePropinibacterium acnes. Postopek tako deluje močno protivnetno, kar zmanjšuje že nastale akne in preprečuje nastanek novih. Postopek zahteva 3 do 5 ponovitev vsak drugi dan in nato ponovni tretma po 20 dnevnem odmoru.

IPL – selektivna fototermoliza za tretiranje žilnih sprememb

Odstranjujemo lahko drobne razširjene žilice na obrazu, ki jim vidimo potek. Fototermična reakcija pri obsevanju v krvi sproži koagulacijo, ki povzroči da žilica ‘odmre’. Potrebno je ponavljanje tretmajev, odvisno od izbrane tehnike.

IPL – selektivna fototermoliza za tretiranje solarnih pigmentacij

Solarne pigmentacije odstranjujemo posamezno, tako da predel obsevamo s svetlobnim pulzom, ki razbije temen pigment – madež v manjše molekule, ki jih tkivo postopoma izrine.

V Lepotni hiši Porenta so vam na voljo tudi nega telesa in klasično nego obraza.

POVPRAŠEVANJE

Rezervirajte si svoj kotiček v naši hiši dobrega počutja

KONTAKT
051 453 550