Najboljša nega obraza se mora prilagoditi stanju posameznikove kože

Najboljša nega obraza vključuje kakovostne izdelke in strokovne postopke, ki se razlikujejo glede na tip in stanje kože ter individualne potrebe stranke. Namen tretmaja v kozmetičnem salonu je očistiti, navlažiti, obnoviti ter pomladiti strukturo kože, izboljšati cirkulacijo krvi ter spodbuditi kožne celice k pospešeni obnovi. Najboljše rezultate lahko doseže globinska nega obraza, pri kateri uporabljamo različne metode, kot so diamantni piling, ultrazvok, laser, globinsko čiščenje z vakumskim aspiratorjem ter dezinkrustacijo, limfna drenaža, masaža ter nanos hranilne maske.

Posebno pozornost je potrebno nameniti osebam, ki imajo problematično, aknasto, izjemno občutljivo, razdraženo ter kuperozno kožo ali tistim, ki želijo odpraviti vidne znake staranja s posebnimi intenzivnimi anti-age tretmaji. Zato je zelo pomembno, da svoje težave in pričakovanja zaupamo izkušeni, strokovno usposobljeni kozmetičarki, ki nam bo znala prisluhniti, svetovati ter na podlagi vseh informacij opraviti najbolj učinkovit tretma.

Globinska nega obraza

Ali lahko globinska nega obraza prinese takojšnje rezultate?

Nekatere tehnike in preparati lahko že po prvem tretmaju zagotovijo vidne spremembe v zdravju kože, saj jo nahranijo, navlažijo ter pomladijo že po enkratnem nanosu. Trajnejše rezultate pa običajno dosežemo s ponavljajočimi tretmaji. Serija negovalnih postopkov zagotovo prinese dolgoročnejše učinke, kajti redna uporaba antioksidantov, kolagena ali hialuronske kisline pomaga zmanjšati gubice in povečati čvrstost. Ponavljajoča globinska nega obraza lahko tudi izboljša enakomernost tena ter zmanjša pigmentne madeže.

Tudi najboljša nega obraza pa ne bo prinesla ugodnih dolgoročnih učinkov, če svoje kože ne bomo ustrezno obravnavali tudi doma. Redna uporaba kakovostnih izdelkov, vključno z odstranjevalci ličil, nežnim pilingom, vlažilci kože, ustrezno zaščito pred soncem ter drugimi kozmetičnimi produkti, lahko bistveno podaljša učinke globinske nege. Za najboljše rezultate sta torej pomembna periodična ponovitev postopkov v kozmetičnem salonu ter vzdrževanje zdrave domače rutine.

Pomembno je tudi upoštevati, da je učinkovitost rezultatov, poleg izvajanja domače nege, odvisna od različnih dejavnikov, vključno s primernim življenjskim slogom, premagovanjem stresa ter ustrezni zaščiti pred soncem.

Najboljša nega obraza

Kakšna je najboljša nega obraza za problematično kožo?

Pri negi problematične kože obraza je zelo pomembno, da se posvetujemo s strokovno usposobljeno kozmetičarko. Ta bo na podlagi pregleda in pogovora s stranko najprej določila, za kakšen tip in vrsto kože gre, identificirala posebne težave ter priporočila pravilen tretma.

Ob prvem obisku bo ocenila stanje kože ter svetovala glede najboljših kozmetičnih preparatov in postopkov, ki jih lahko opravi v salonu. Prav tako bo podala strokovne smernice glede redne domače nege, izbire ustreznih produktov ter njihove pravilne uporabe. Običajno sledi globinska nega obraza z ustreznimi preparati, ki odgovarjajo stanju kože in specifičnim težavam.

V primeru, ko gre za resnejše težave s kožo, kot so hude akne, prekomerno izločanje lojnic, gube, starostne pege, izjemno suha, pusta in uvela koža, težave z nestabilnimi kapilarami in podobno, je posvet s strokovnjakom še toliko bolj pomemben. Ob obisku salona bomo dobili individualno prilagojene napotke, katerim bo sledila najboljša nega obraza za problematično kožo.

Najboljša nega obraza

Katere metode zajema globinska nega obraza?

Osnovna nega, ki jo izvajamo doma, običajno vključuje površinsko čiščenje, s katerim odstranimo ličila in druge nečistoče ter nanos vlažilne kreme. Včasih si privoščimo še hranilno masko, običajno pa kaj veliko več ne storimo za svojo kožo.

Zato je nujno, da se občasno odpravimo v kozmetični salon, kjer bo opravljena profesionalna globinska nega obraza, s katero bo koža zasijala v pomlajenem videzu. Tudi v salonu se postopek prične s površinskim čiščenjem. Sledi uporaba vapozona. Gre za napravo, ki s pomočjo pare pomaga odpreti pore ter omogoča globinsko čiščenje. Včasih se v paro dodajo tudi eterična olja, ki imajo sproščujoč učinek. Po uporabi vapozona je tudi piling, ki se nato nanese na obraz, veliko bolj učinkovit, saj lahko prodre v globlje plasti.

Pri zahtevnem čiščenju problematične kože se opravi tudi ročno čiščenje ogrcev in aken ter globinsko čiščenje z vakumskim aspiratorjem ter dezinkrustacijo. Vakuumski aspirator deluje na principu ustvarjanja tlaka in omogoča, da se nečistoče in odvečna maščoba izsesajo iz kože. Naprava ima nastavljivo moč sesanja, tako da jo lahko prilagodimo glede na občutljivost posameznika.

Nega obraza cenik

Med dezinkrustacijo se uporablja električna energija in galvanski električni tok, ki ima terapevtski učinek. Ta postopek je koristen predvsem za masten tip kože in je popolnoma neboleč.

Najboljša nega obraza pa mora kožo tudi ustrezno nahraniti in navlažiti. Obstaja več vrst ampul, ki se uporabljajo za hidracijo, pomlajevanje, zmanjšanje gub, izboljšanje teksture kože in podobno. Ampule vsebujejo visoko koncentracijo aktivnih sestavin, ki prodrejo globlje v kožo in zagotovijo intenzivno globinsko oskrbo.

Sledita limfna drenaža in masaža obraza, ki spodbujata limfni sistem, odstranjujeta odvečno tekočino in toksine, izboljšujeta tonus kože, spodbujata cirkulacijo ter pomagata pri zmanjševanju podočnjakov in gubic. Ta postopek se izvaja s pomočjo nežnih masažnih gibov, ki sledijo limfnim potem na obrazu.

Za konec tretmaja pa očiščeni in osveženi koži privoščimo kakovostno masko, ki vsebuje pomembna hranila, vitamine, minerale in antioksidante, rastlinske izvlečke ter visok delež vlažilnih sestavin, s pomočjo katerih bo koža ostala dlje časa zdrava, gladka in sijoča. Uporaba hranilne maske je tudi čas za sprostitev in razvajanje, saj deluje zelo pomirjujoče.

Globinska nega obraza

Kje vas čaka najboljša nega obraza v Ljubljani?

Hiša lepote Porenta, ki se nahaja v Ljubljani, ponuja visokokakovostne storitve nege obraza, telesa in las, vključno s frizerstvom, podaljševanjem trepalnic in pedikuro. V salonu lahko tudi kupite priporočene izdelke in kozmetiko po ugodnih cenah, s katerimi bo globinska nega obraza prinesla odlične dolgoročne rezultate.

2024-06-30T10:01:43+02:00
051 453 550