Pedikura Ljubljana – nega stopal po dostopnem ceniku2022-07-28T15:29:58+02:00

Pedikura Ljubljana – estetska in medicinska nega stopal po ugodnem ceniku

Pedikura Ljubljana Polje v prečudovitem ambientu Hiše lepote Porenta je popolna izbira za vse, ki si želite urejenih stopal. Čeprav na stopala pogostokrat pomislimo šele poleti, si zaslužijo nego skozi vse leto. Začnimo z osnovami. Kaj je pravzaprav pedikura? Pedikura je terapevtska nega stopal, ki odstrani odmrlo kožo, zmehča trdo kožo na petah ter neguje in oblikuje nohte na nogah. Njeno ime izvira iz latinskih besed za stopalo (pedis) in nego (cura). Pedikura v Ljubljani ne vključuje le oblikovanja in ureditev nohtov, temveč še terapevtsko kopel, masažo in nego.

Noge in stopala so tisti del telesa, ki je nenehno podvržen velikim obremenitvam in naporom, zato si zaslužijo malce razvajanja. Pedikura, cenik katere boste našli na spletni strani Hiše lepote Porenta, ima mnoge prednosti katere težko spregledamo. Blagodejno vpliva na stopala, zdravje in vsesplošno dobro počutje.

Pedikura Ljubljana cenik

Pedikura Ljubljana – Kaj pričakovati in kakšni tretmaji so na voljo?

Pedikura v ljubljanski Hiši lepote Porenta se začne s terapevtsko kopeljo za noge. Ko kopel omehča kožo na stopalih, je trda koža na petah odstranjena s pomočjo pilinga. Sledi striženje obnohtne kožice ter oblikovanje nohtov. Slednji so po želji obiskovalca polakirani s klasičnim ali permanentnim lakom. Za dodatno sproščanje ob koncu poskrbi še masaža stopal. Nega stopal običajno traja nekje od 30 do 90 minut. Odvisno od tega, katero boste izbrali.

Individualno prilagojena pedikura v Ljubljani po ugodnih cenah

Nega stopal se v kozmetičnih salonih precej razlikuje. Pedikura (Ljubljana, Hiša lepote Porenta, ima pestro izbiro) je največkrat prilagojena obiskovalcu, njegovim potrebam in željam. V osnovi se deli na:

Estetsko pedikuro

Estetska pedikura je klasična nega stopal, ki vključuje sproščujočo kopel, odstranjevanje trde kože, oblikovanje in lakiranje nohtov ter masažo stopal.

Medicinsko pedikuro

Medicinska pedikura je namenjena osebam, ki jih pestijo neprijetna kurja očesa, otiščanci ali vraščeni nohti. Takšna nega zahteva več pozornosti ter znanja. Pedikura, ki se začne s kopeljo, poskrbi za:

 • odstranitev trde kože
 • sanacijo kurjih očes in otiščancev
 • sanacijo vraščenih nohtov
 • čiščenje obnohtnih kanalov s pravilnim obrezovanjem nohta
 • oblikovanje in ureditev nohtov
 • masažo stopal

Cena je odvisna od izbranega tretmaja in dodatnih postopkov. Estetska pedikura je preprostejša, zato je cenejša. Nekoliko več boste odšteli za kompleksno in zamudno pedikuro, kot je medicinska pedikura. Cenik vseh storitev si oglejte na spletni strani.

Nega stopal

Dodatni postopki pri pedikuri in odpravljanje težav s stopali

Nega stopal je ključnega pomena za zdravje, saj negovana stopala preprečujejo razvoj škodljivih bakterij ter resnejših težav.

Med najpogostejšimi težavami, ki jih odpravljajo s pedikuro v Ljubljani (Hiša lepote Porenta) so:

 • Vraščeni nohti

Vraščeni nohti so neprijetna težava, ki se nadvse rada ponavlja. Da bi preprečili ponavljanje vraščenih nohtov, se med pedikuro namestijo listnate sponke iz umetnega materiala. Te z vzmetno močjo uravnavajo ukrivljenost in rast nohta. Prilepijo se preko celotne površine nohta, saj s tem zagotovimo enakomerno porazdelitev vzmetne moči. Če sponka odpade zaradi mehanske poškodbe ali jo noht preraste, je potrebna ponovna namestitev.

 • Poškodovani nohti

Estetski videz poškodb na nohtih oziroma njihovih kirurških odstranitev rešujemo z nanosom modelirnega gela. S pomočjo gela nohtno ploskev izravnamo ter oblikujemo videz normalnega nohta, ki izrašča skupaj z naravnim nohtom. Le tega lahko negujemo, pilimo in po želji lakiramo. S takšnim postopkom se prepreči škoda v nepravilni rasti nohta. Slednja bi nastala zaradi poroženitve nohtne posteljice ali izbočenja distalne nohtne stene.

 • Odmrli nohti

Odmrli nohti so največkrat posledica glivične okužbe. Da bi to popolnoma ozdravili, je okužen del nohta v celoti odstranjen, nanj pa je nanesen UV gel z aktivno učinkovino. Deformacija nohta in nohtne posteljice je preprečena z nadomestnim nohtom. Prizadet del potrebuje ustrezno nego, v roku meseca dni pa še korekcijo. Verjetno vas zanima še, koliko stane pedikura? Cenik pedikure se razlikuje od izbranega tretmaja. Delna pedikura (Ljubljana, Hiša lepote Porenta) stane 18 €, estetska pa 32 €.

Trda koža na petah

Kakšne so prednosti pedikure in zakaj je ključna za zdravje?

Pedikura, cenik katere je dostopen vsem, je prvi korak k zdravju nog. Redna pedikura pomaga popolnoma odpraviti kurja očesa, otiščance in vraščene nohte. Ob tem pa prepreči, da bi potrebovali nadaljnje zdravljenje.

Čeprav si veliko posameznikov privošči pedikuro za sprostitev, pa ima ta še veliko drugih prednosti, kot so:

 • Spodbujanje krvnega pretoka
  Masaža zmanjša napetost v stopalih ter spodbuja limfni in krvni pretok. Z nemotenim obtokom se telesna toplota enakomerno porazdeli po nogah ter zmanjša vnetja, bolečine in otekline.
 • Mehkejša koža
  Odmrla, suha in trda koža na petah se odstrani s pilingom, ki spodbuja regeneracijo novih celic. Prav tako pomaga odstraniti obarvane madeže in nezaželene bakterije.
 • Preprečevanje okužb
  Pediker lahko ob pregledu stopal zgodaj odkrije glivične okužbe, vraščene nohte in kurja očesa. S pravilno nego poskrbi, da se pravočasno odpravijo ter prepreči njihov nadaljnji razvoj.

Si želite poskrbeti za zdravje stopal in nohtov? Je vaš cilj sprostitev in razbremenitev? Potem je prava izbira pedikura. Ljubljana je mesto, kjer se nahaja hiša dobrega počutja. Hiša lepote Porenta že 34 let skrbi, da njihovi obiskovalci najdejo sprostitev, mir in odgovore na vprašanja povezana z nego telesa.

051 453 550